Artikelen

Onderhoud

Onderhouden AED-apparaten en buitenkasten.

In Nijmegen Noord gaat het vooralsnog om 8 AED’s. In heel Nijmegen zijn dat 150 AED’s. Hieronder zijn 49 gemeentelijke apparaten. Deze hangen aan wijkcentra en sportzalen. Maar ook de AED’s bijvoorbeeld in het stadhuis, schaatsstadion Triavium en de Jan Massinkhal vallen hieronder. Verder hebben de AED-stichtingen verschillende VvE’s geholpen met de aanschaf van een apparaat en onderhouden vervolgens deze apparaten ook.

Doel is natuurlijk alle AED’s 24/7 gebruiksklaar te houden. Zo worden op tijd de plakkersets en accu’s vernieuwd, kleine reparaties uitgevoerd en de bereikbaarheid optimaal gehouden. Hiervoor zijn rechtstreekse contacten met importeurs en leveranciers opgebouwd en is er regelmatig contact met de gemeente Nijmegen. Zo kunnen fysieke problemen in de openbare ruimte direct aangepakt worden.

Alle in Nijmegen en bij het landelijk oproepsysteem HartslagNu aangesloten en door de stichtingen beheerde AED’s, worden minimaal eenmaal per maand gecontroleerd. Daarnaast zijn er extra controles nadat apparaten zijn aangestuurd bij een alarmmelding. Beheer en onderhoud wordt vooralsnog vanuit Dukenburg geregeld.

Plaatsing nieuwe apparatuur.

De AED-stichtingen plaatsen ook apparatuur. De afgelopen jaren zijn alle AED kasten van de gemeente Nijmegen en het ‘Huis voor de Binnenstad’ door de AED-stichtingen geplaatst. De stichtingen werken hiervoor samen met ZZP-ers die het hart op de goede plek hebben en zo kunnen we de kosten zeer laag houden.

Laatste Nieuws

02 januari 2022
30 december 2021
30 december 2021

Word Donateur

Partners

Copyright © 2024 AEDWaalsprong All Rights Reserved.

Zoeken